Poskytujeme kompletní řadu logistických a přepravních služeb nezbytných pro mezinárodní přepravu kakaových bobů a kakaového prášku. Kakao je hlavní složkou čokolády a dalších potravin, které ji obsahují. Strouhané kakao se pak používá pro kosmetické účely.
Objemy zásilek v tomto odvětví rostou. Společnosti, které pracují se surovým kakaem, se často snaží expandovat na nové zahraniční trhy a proto vyžadují nové logistické systémy. Pomáháme svým zákazníkům zajistit pravidelné mezinárodní dodávky strouhaného kakaa a kakaových bobů.
Naše společnost organizuje nákladní přepravu zboží za pomocí různých druhů dopravy v rámci Evropy, SNS, pobaltských států, na Balkáně, v Americe a jihovýchodní a střední Asii.
Naši zkušení zaměstnanci zohledňují vaše specifické potřeby a vlastnosti převáženého nákladu při vytváření optimální dodací trasy, která minimalizuje náklady na dopravu. Organizujeme včasné dodání jakéhokoli nákladu bez ohledu na jeho místo určení. Díky úzké spolupráci s mezinárodními dopravními společnostmi nabízíme flexibilní ceny a úroveň služeb švýcarské kvality.
VÍCE INFORMACÍ
-
Surové kakao spadá do té "nejcitlivější" kategorie nákladu náchylného k nepříznivým vnějším vlivům. Jedná se o hygroskopický produkt, který snadno absorbuje vlhkost a vodní páru ze vzduchu. Kromě toho kakaový prášek absorbuje pachy a podléhá autolýze (samorozpouštění tkání vlivem speciálních enzymů), samovolnému zahřívání, hnilobě a plísním. Tato citlivost na vnější vlivy vyžaduje přísné dodržování všech požadovaných podmínek při přepravě kakaa. Strouhané kakao je viskózní kapalina získaná mletím tepelně upravených rafinovaných kakaových bobů. Vícevrstvé sáčky a jiné obaly používané při přepravě strouhaného kakaa zajišťují řádné utěsnění a ochranu před škodlivými vnějšími účinky.
Jako obal, pro mezinárodní přepravu kakaových bobů, se používají pytle z přírodních hrubých vláken (juty nebo sisalu). Tento silný obal pomáhá udržovat spotřebitelské vlastnosti zboží.
Surové kakao je přepravováno v takzvaných "nádobách na kávu" s větráním. Důležitou podmínkou pro přepravu je, aby všechny produkty, kontejner a povrchová úprava kontejneru obsahovaly co nejméně vody. Povrchy nádob musí být suché a čisté s procentem vlhkosti, které nepřekračuje předepsané meze. Minimalizace vlhkosti pomáhá zabránit další tvorbě vodní páry uvnitř nádoby a zabraňuje poškození a rozpadu.
Nádoby na surové na kakao jsou zajištěny speciálním balícím papírem, aby nedošlo k poškození absorpcí vody. Pro regulaci úrovně vlhkosti uvnitř nádoby se také používají speciální filtry s proti kódovacími vlastnostmi nebo netkanými izolačními materiály. Dodávky provádíme ve standardních ISO kontejnerech a v kontejnerech s plochými regály a s otevřenými plošinami. Druhá metoda, i když méně bezpečná, umožňuje nižší náklady na dopravu ve srovnání s použitím dražších větraných kontejnerů.
Pravidla pro přepravu kakaového prášku zahrnují rovněž specifické podmínky a postupy pro manipulaci s tímto zbožím. Zejména není povoleno použití nakládacího a vykládacího zařízení, které může poškodit obaly zboží. V případě nepříznivých povětrnostních podmínek, jako je sníh, déšť a vysoká vlhkost, je stanoven zvláštní postup pro překládku. V takových případech by měl být náklad chráněn před náhodným namočením a vystavením vysoké vlhkosti, aby se zabránilo plísním a hnilobě. Pečlivě sledujeme mezinárodní regulační změny týkající se přepravy potravin a dalších výrobků a zajišťujeme bezpečné a rychlé dodání odpovídající charakteristikám každého konkrétního produktu.
-
Přeprava kakaa vyžaduje použití speciálně upraveného námořního, železničního, leteckého a silničního vybavení. Vozidla musí být suchá, chladná, větraná a bez zápachu. Tyto podmínky jsou zajištěny například v případě mezinárodní námořní přepravy kokosu umístěním nákladu, převáženého v pytlích, pod palubou v dostatečné vzdálenosti od jakéhokoli zdroje tepla. Jsou přijata zvláštní opatření, aby se zabránilo škodlivým účinkům vysoké vlhkosti vzduchu, což vyvolává samovznícení produktu a vede k autolýze.
V případě námořní dopravy by tedy měl být náklad uložen na vnitřní nákladní palubě námořního plavidla. Toto umístění snižuje riziko kondenzace. Kakao je vysoce citlivé na náhlé teplotní výkyvy. Teploty vzduchu pod nula Celsia, stejně jako výrazné denní teplotní výkyvy, mohou poškodit drcené kakao a učinit jej nepoužitelným jako přísadu do potravin. Aby se zabránilo vystavení nepříznivým vnějším povětrnostním podmínkám, je toto zboží uchováváno v uzavřených částech vozidla. Přeprava neuzavřeného kakaa na vozidle je možná pouze v teplých obdobích, kdy denní teploty zůstávají stabilní.
Další opatření k udržení teplotního režimu během dodávky surového kakaa nejsou nutná. Nicméně, na žádost zákazníka, naši specialisté mohou organizovat zásilky v určitém teplotním režimu.
Při mezinárodní přepravě kakaových bobů a kakaového prášku je důležité odpovídající upevnění. Balíky se zbožím musí být zajištěny tak, aby se zabránilo jejich posunutí nebo skluzu během dodávky. Všichni naši spolehliví dopravní partneři používají vozidla s kompletní sadou technické dokumentace. Naši zkušení odborníci vybírají speciálně upravená vozidla pro přepravu kakaových bobů a strouhaného kakaa v závislosti na vlastnostech nákladu a potřebách zákazníka. V případě potřeby náš tým dokáže zajistit multimodální přepravní schémata s využitím letecké, silniční, námořní a železniční dopravy.
-
Náš tým je vysoce kvalifikovaný a má dlouholeté zkušenosti v oblasti nákladní dopravy obecně a zejména v přepravě kakaa. Zkušenosti a kvalifikace nám pomáhají poskytovat řešení šitá na míru charakteristikám nákladu a požadavkům klientů, které jsou součástí každé objednávky. Spolupráce se spolehlivými poskytovateli dopravních služeb nám umožňuje rozvíjet a vybírat nákladově nejefektivnější trasy, jasně koordinovat všechny fáze dopravy a dodávat veškerý náklad včas. Nabízíme sadu služeb pro mezinárodní přepravu kakaa, která zahrnuje:
- Vypracování dopravního projektu.
- Výběr speciálně upraveného vozidla odpovídajícího vlastnostem tohoto výrobku.
- Vypracování optimálních tras a v případě potřeby také zprostředkování náležité péče.
- Bezpečnostní kontroly k ověření potřebných licencí a registračních údajů přepravců. Spolupracujeme pouze s těmi dopravními společnostmi, které legálně provádějí dopravní činnosti již více než 120 pracovních dnů.
-
- DLOUHOLETÉ ZKUŠENOSTI
Přepravu kakaa organizujeme již více než 25 let. Během této doby naše společnost získala podrobné znalosti v rámci různých průmyslových odvětví. Proto každý klient obdrží ověřené a efektivní řešení pro jakýkoliv požadavek.
- ZNALOSTI TRHU
Náš tým je schopen vyřešit jakýkoli problém související s mezinárodní přepravou kakaa. Díky dobře koordinované práci našich specialistů je každému zákazníkovi společnosti AsstrA zaručena maximální bezpečnost nákladu během přepravy, jasný a dobře organizovaný doručovací systém, dodržování dohodnutého časového rámce a splnění všech technických a hygienických norem.
- KOMPLEXNÍ SLUŽBY
Jsme jedním z odborných zdrojů pro celou škálu přepravních služeb kakaových bobů a drceného kakaa včetně spedice (včetně intermodálních systémů), podpory celních a dokumentačních služeb, pojištění, skladů, poradenství a projektové logistiky. Kromě globální přítomnosti v 22 zemích má naše společnost 8 interních celních agentur, které podporují naše neustálé zlepšování a rozvoj inovativních logistických a přepravních řešení.
- SPOLEHLIVOST
Přepravu strouhaného kakaa a kakaových bobů zajišťujeme výhradně se spolehlivými poskytovateli dopravních služeb. Naši dopravní partneři s námi spolupracují na základě dlouhodobých smluv zaručujících nejvyšší výkonnost bez ohledu na tržní podmínky. Naši dopravní partneři mají všechny potřebné licence, povolení a pojištění odpovědnosti dopravce.
- FINANČNÍ ZÁRUKY
Zaměřujeme se na poskytování bezpečných, inovativních a efektivních služeb pro přepravu kakaa, které splňují požadavky mezinárodního práva. Výše našeho pojištění má hodnotu 3 milióny euro za incident, přičemž jsme pojištění u našeho spolehlivého partnera Zurich Insurance Company Ltd (Švýcarsko).
- DLOUHOLETÉ ZKUŠENOSTI
-
Právní úprava mezinárodní přepravy kakaa je komplikována absencí jediného mezinárodního nebo vnitrostátního normativního aktu, který by obsahoval kompletní seznam pravidel pro přepravu nákladu tohoto druhu. Pravidla přepravy jsou stanovena s ohledem na jednotlivé způsoby přepravy a s ohledem na jednotlivé země, ve kterých se přeprava uskutečňuje. V každém konkrétním případě dopravci odkazují na pravidla pro přepravu nákladu po silnici, železnici, leteckou nebo námořní dopravu, jakož i na mezinárodní úmluvy a technické právní akty. Normy upravující proces přepravy kakaa jsou obsaženy v mnoha technických předpisech a dokumentech, které stanovují sanitární, hygienické a technické požadavky na přepravu a certifikaci potravinářských výrobků. Všechny tyto dokumenty utváří komplexní a podrobný postup pro přepravu surového kakaa. Společnost AsstrA zajišťuje dodržování všech příslušných pravidel a předpisů.